Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram TikTok

Tova, Hawaii

Ålder på värdbarnen: 6, 6, 8 år
Har varit i USA i: 7 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag visste redan under min gymnasietid och innan covid-19 var ett faktum att jag ville ut och resa efter studenten. Jag fann att jobba som au pair var den mest optimala idén då jag ville upptäcka nya platser under en längre tid, men från ett annat perspektiv än en turist. Dessutom hade jag erfarenhet av att jobba med barn och tycker det är roligt, vilket gjorde au pair programmet till det självklara valet för mig!

Det tog mig 1,5 år senare än planerat, på grund av covid-19, att äntligen komma iväg. Men jag kan utan tvekan säga att det var 110% klart värt väntan, tålamodet och frustrationen!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min familj består av mina tre värdbarn, två tvillingar, pojke och flicka, på 6 år samt en 8-årig flicka. Min värdpappa jobbar som jurist och min värdmamma som specialistläkare inom gynekologi. Dessutom har familjen två gosiga katter samt fiskar.

Min värdfamilj är stöttande och välkomnande som alltid bjuder med mig i allt de hittar på. De är äventyrliga, gillar att resa och har som intresse att spendera tid som familj genom utomhusaktiviteter. Med tanke på att vi bor på Hawaii har vi härligt klimat samt storslagen natur, och vanliga familjeaktiviteter är att gå på hikes och strandhäng.

Beskriv området du bor i:
Jag bor på ön Oahu, i en gullig stad som heter Kailua. Vårat hus är belägen vid en sjö, och från våran bakgård hör man ofta exotiska fåglar och är omgiven av hawaiianska växter. Kailua Beach ligger 7 minuter bort och bjuder på fantastiskt fint vatten, och själva centrum 5 minuter bort, är supermysigt och där hittar man gulliga butiker, caféer och restauranger. Kailua är belägen på östkusten 25 min från Honolulu, Hawaii’s huvudstad, vilket är den mer fartfyllda sidan av Oahu, däribland den underbara turistorten Waikiki.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag startar vanligen jobbet 6:45 med att packa barnens väskor, förbereder dem och kör iväg dem till skolan. Sedan är jag ledig mellan ca 7:30-14. Under dessa timmar brukar jag gå till gymmet, vara på stranden, surfa, gå på hikes eller ta en kaffe med vänner.

Sen hämtar jag upp barnen, fixar snacks, vi leker, spelar spel, läser, läxor etc. Efter middagen hjälper jag till att göra kvällsrutiner så att de är redo för natten, och jag är sedan off ca 19:30 igen!

Hur har pandemin påverkat din au pair-tid?
Det var planerat att jag skulle komma till värdfamiljen i augusti 2020, men på grund av pandemin blev det förskjutet över 1,5 år. Jag kunde äntligen resa hit i april detta året, och sedan dess har inte pandemin påverkat min au pair- tid mycket alls.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag tog en au pair helgkurs där jag åkte till San Diego, och under 4 dagar läste alla 6 credits. Kursen kombinerade teoretisk kunskap om bl.a USA’s historia, politik och geografi, men också tid för att upptäcka härliga San Diego!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Tidigare i somras följde jag med värdfamiljen på en roadtrip genom Kalifornien under två veckors tid, med start i San Fransisco och slut i Los Angeles samt Disneyland! Under hösten använde jag en av mina semesterveckor till att åka till Australien, och besökte Sydney och Canberra. Dessutom har jag tillsammans med vänner åkt till Kauai, en annan exotisk ö tillhörande Hawaii. Förutom att nyttja min resemånad, vill jag gärna upptäcka de andra kringliggande hawaiianska öarna med!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Alla fantastiska människor man stött på under tiden, och framförallt alla fina vänskaper som skapats med folk från alla möjliga platser!

Dessutom är jag tacksam för alla platser jag har fått upptäcka, den livsstil jag skapat här, samt att få uppleva naturen och dess aktiviteter här på Hawaii.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
För mig var det en utmaning att packa ihop sitt liv i en resväska och säga hejdå till nära och kära där hemma de sista dagarna. Det var tufft, men efter några dagar släppte det. Väl här har det inte varit någon större utmaning, utan det är klivet ut till det nya & främmande som kan upplevas obekvämt till en början.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Åk! Bara gör det! Du kommer inte ångra en sekund att du tog beslutet och faktiskt åkte iväg! Du kommer skapa vänskaper för livet, och skaffa en extrafamilj här i USA. Skandinaviska Institutet var väldigt hjälpsamma sedan start och stöttande under hela processen. Jag rekommenderar att gå på deras informationsmöte om du får möjlighet för att få mer kunskap inför ditt kommande äventyr!