Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Tova, Hawaii

Ålder på värdbarnen:  3, 6 & 8 år
Har varit i USA i: 16 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag har alltid drömt om att flytta till USA och såg detta som en bra väg dit! Tycker dessutom att det är kul att jobba med barn.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdmamma är en officer i militären och min värdpappa var det innan också, han är dock klar med sin tjänst och jobbar nu med annat. Det är en väldigt härlig familj som alltid bjuder med dig på allt de gör. De har två au pairer så jag bor här tillsammans med en tysk tjej, vilket jag bara tycker är kul då det är som att bo med en kompis!

Barnen är super söta och härliga med mycket energi. Mitt äldsta värdbarn är en tjej på 8 år som älskar alla sorters djur (speciellt ormar och ödlor), och att läsa. Mellanbarnet är en tjej på 6 år som är familjens lilla prinsessa och älskar att dansa och hoppa omkring. Mitt yngsta värdbarn är en kille på 3 år som är en riktig energiknippe, han älskar allt blått och tycker om att leka med bilar samt att pussla. Barnen är väldigt väluppfostrade och visar alltid uppskattning till båda oss au pairer, vilket jag tycker är superbra.

Beskriv området du bor i: 
Hawaii är helt fantastiskt fint! Jag bor på ön Oahu vilket är en av de kändare öarna. Ön är fylld av extremt många fina stränder med klarblått vatten och surfare överallt. Det finns också många kända hikes där du får se både den fina naturen och har utsikt över havet. Det finns även ett stadsliv med shopping och höga byggnader inne i Honolulu.

Jag älskar att bo på Hawaii och det finns fortfarande så mycket jag vill se och göra innan jag lämnar. Nästan alla unga människor här kommer hit för att stanna under en viss period och precis som oss au pairer, inte känner någon. Så att skaffa vänner här är absolut inget problem!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag jobbar måndag-fredag från 11.30 till 19.30. På mornarna brukar jag och den andra au pairen ta 3åringen ut till stranden, på picknicks eller liknande, fram tills 14.30 då jag hämtar tjejerna från skolan. Efter det brukar jag göra något med dem utomhus en liten stund och sedan lagar jag middag åt dem, ser till att de duschar och sedan går de och lägger sig. En dag i veckan ser vi även till att tvätta deras kläder.

Jag jobbar även vissa söndagar från 13 till 18. Den mesta av tiden går då åt till att tvätta tjejernas hår. De har extremt tjockt och lockigt hår så det tar evigheter att tvätta och måste sättas upp direkt. Känns som att jag jobbar på en frisörsalong när jag gör deras hår. Hahah!

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Innan jag flyttade till Hawaii bodde jag i Pennsylvania, där märktes pandemin av en hel del. Jag var inte tillåten att träffa mina vänner utan mask och fick inte resa knappt någonstans. Man märker dock att allt går mot det bättre, speciellt nu när folk börjar vaccinera sig. Här på Hawaii märker jag inte av viruset alls lika mycket, förmodligen för att så mycket aktiviteter sker utomhus. Men var du än är bör du ha en mask med dig.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Mitt första år studerade jag Criminology på ett college i Pennsylvania. Detta var innan pandemin så jag var där på lektion 2 gånger i veckan. Sedan när karantän kom så tog jag en onlinekurs om Fashion i New York City.

Just nu tar jag två klasser, också online. En Arts and Entertainment kurs och en Storytelling & Filmmaking kurs.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
På grund av Corona har det varit svårt att resa så som jag hade tänkt mig. Då jag bodde i Pennsylvania, bara 40 minuter från Philadelphia och 1 timme och 15 minuter från New York City, spenderade jag mycket tid där. På sommaren åkte jag även ner en hel del till Jersey Shore som var en timma bort. Min värdfamilj tog även med mig till The Hamptons och stranden i Delaware.

Sedan åkte jag med en tjejkompis till Great Smoky Mountains i Tennessee och hikeade. Då åkte vi även in till lite städer i Tennessee, samt stannade i Virginia och West Virginia. Annars har jag gjort flera korta resor över dagen, som till exempel till Washington DC och Baltimore, Maryland. Innan jag flyttade ner till Hawaii var jag även och hälsade på mina vänner i Florida!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Då jag bott i två helt olika delstater har jag fått uppleva två helt olika kulturer, vilket har varit väldigt intressant. Jag fick verkligen den amerikanska kulturen jag alltid föreställt mig i Pennsylvania, menas att bo på Hawaii är som att bo i ett paradis.

Jag har även skaffat mig flera vänner som jag är helt säker på kommer vara mina vänner livet ut. Jag älskar att ha fått vänner från så många delar av världen som jag sedan absolut kommer att hälsa på.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Definitivt karantän. När Corona kom fick jag knappt gå utanför dörren. Jag fick inte träffa någon förutom min värdfamilj på flera veckor. Jag var inte inne i en affär på flera månader och åt inte inne på en restaurang på över ett år! Jag visste att jag skulle behöva anpassa mig till något nytt när jag flyttade hit, men karantänen kom som en ren chock.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America.
Att åka som Au Pair är något av det bästa jag någonsin har gjort, och då var jag även här under karantänen, så tveka inte!! Detta är även en extremt bra organisation som hjälper dig med ALLT. När jag hade problem var min Counselor där på en sekund och fanns där för mig mer än vad jag någonsin trott. Det märktes verkligen hur mycket hon faktiskt bryr sig om sina Au Pairer.