Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Tova, New York

Varit i USA i 6 månader

3 värdbarn ( tvillingar på 8 och en minsting på 5)

Jag valde att bli au pair för att jag ville utvecklas och växa om person, ta mer ansvar och kliva ur min bekvämlighetszon! Jag ville resa och se världen på ett annorlunda vis. Au pair var det perfekta valet för jag har aldrig varit så glad, känt mig mer självständig eller vuxit så mycket på så kort tid som jag har här.

Min värdfamilj har tagit hand om mig som om jag vore deras egna barn sedan dag 1 och jag älskar de allihopa nått fruktansvärt! Jag kunde inte ha valt en bättre familj. Jag bor med både värdmamma, värdpappa och 3 barn. De är helt otroliga och vi kommer överens så väl, det viktigaste är kommunikationen!

Jag bor i Scarsdale New York vilket är en liten stad 30 minuter från New York City. Här finns allt man kan behöva med massa roliga små städer runt om kring.

På morgonen fixar jag frukost till barnen, borstar hår och packar väskor. Sen så släpper jag av barnen på skolan och åker hem för att städa upp efter frukosten och eventuella leksaker i rummen. När jag är ledig träffar jag oftast mina vänner för en fika eller lunch. Vid 2-3 tiden börjar jag jobba igen, antingen tvättar jag eller lagar mat Sen så är det dags att hämta barnen på skolan igen. Vi åker hem, leker lite, sen är det dags för middag, pyjamas och sen läggdags! : )

Jag har tagit en fotografikurs än så länge och ser fram emot mina andra kurser som jag ska ta snart!

Jag har rest till Baltimore med familjen över jul och Thanksgiving, till Florida på solsemester med familjen och till Philladelphia för att hälsa på en kompis. I framtiden har jag planerat en roadtrip till Nashville och ska till västkusten på min resemånad.

Av min resa har jag fått så mycket självständighet, självsäkerhet och mognat så himla mycket. Jag har fått vänner och minnen för livet men framför allt har jag fått en till familj! Jag har lärt mig massor om en ny kultur och nya sätt att resa och jobba.

Största utmaningen hittills har varit att ta hand om barnen. 3 barn är mycket speciellt när man inte är van vid det innan. Det var en utmaning att komma in i vardagen hos en annan familj men det är också det som är så kul. Man får nya perspektiv på vardagen och så mycket kärlek av barnen när man lärt känna dom!

Om du vill växa, resa och utvecklas så är au pair programmet helt rätt för dig! Det här är en resa man aldrig glömmer. Ta det lugnt i matchningsprocessen, det är viktigare med en bra familj än med ett bra läge eller bra förmåner, och det är bättre att överkommunicera än att inte berätta när något är fel! Ha det så himla bäst och njut av din tid och av allt du får uppleva! Tiden går så fort när man har kul!!