Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Victoria, Darwin

Åldrar på barnen: 2, 5, 6 & 8
Har varit i Australien: 5 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag har alltid tyckt om att arbeta med barn samt älskar jag att resa och därmed tänkte jag att åka som Au Pair skulle vara perfekt för mig! Jag fick idén efter att jag var utbytesstudent i USA via Skandinaviska institutet som också erbjöd Au pair tjänsten.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Mina dagar kan variera rätt mycket då mitt schema ser annorlunda ut varje vecka. Ibland tar jag hand om barnen på helgerna och ibland på vardagarna. ibland hjälper jag till på förmiddagen och ibland på eftermiddagen och ibland hela dagen.

En heldag under veckan skulle se ut så här:
Jag stiger upp runt 7 på morgonen och hjälper till med morgonrutinen, dvs ordnar frukost, hjälper barnen att klä på sig skoluniformen, packar deras väskor och ofta kör jag dem till skolan. Därefter har jag och två-åringen förmiddagen för oss själva tills jag hämtar dem andra på skolan. Vi brukar ta oss ut till någon park/lekplats/vattenpark på morgonen (då det inte är för varmt ute) fram tills 2-åringen tar en liten tupplur. Efter en tupplur är det dags för lunch och sedan dags för att hämta syskonen på skolan. Efter skolan har de olika aktiviteter såsom gymnastik, simning eller bmx som jag ofta kör dem till. när vi kommer hem igen är det dags för läxor, middag, dusch/bad och sedan läggdags (runt 7-8 tiden).

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Jag och några av mina kompisar campade i några nätter i Kakadu nationalpark där vi åkte till ett flertal olika vattenfall, såg många krokodiler och mycket fina landskap. Jag reste till Singapore där jag träffade mina två systrar under en veckas tid. Jag har också åkt till Brisbane där jag mötte upp en kompis som jag träffade här i Darwin och vi åkte även upp till Fraser island tillsammans. Därifrån åkte jag sedan till Bali där jag mötte upp min syster. Efter min Au par tid planerar jag att åka till Hong Kong för en weekend och därifrån åker jag hem till Sverige.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Som tur är har jag faktiskt inte haft några stora problem eller utmaningar som jag har upplevt varit jobbiga. Många tror att då jag har 4 barn att ta hand om är det mycket svårt – en aning hektiskt ibland ja, men jag trivs jätte bra med min familj. Och jag har även fått underbara kompisar. Självklart saknar jag mina kompisar och familj hemma i Sverige men jag kommer ju snart hem igen!

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Alla underbara människor man träffat på. Jag har en ytterligare familj och har fått vänner från många olika delar av världen som jag redan planerar andra resor med för att kunna träffas igen!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Gör det! Gör det bara! Det är så roligt och definitivt värt att åka! Skandinaviska Institutet/AIFS har varit så hjälpsamma under hela min vistelse – alltid lätt att få tag på om man har någon fundering eller liknande.