Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Victoria, Virginia

Ålder på värdbarnen: 2,5 och 5
Har varit i USA i: 2 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Det hade länge varit något jag velat göra och hade ingen aning om vad jag ville göra efter studenten. Så efter sommaren beslöt jag mig för att jag ville göra något annat än att bara jobba i Sverige och tänkte då att AuPAir var det rätta eftersom jag länge varit intresserad av det.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj är en väldigt aktiv familj som gillar att alltid ha något att göra. Helgerna är ofta fulla med aktiviteter, även om det ibland bara är en morgonpromenad som ska aktivera mina två värdbarn. Mina värdföräldrar har båda heltidsjobb och det blir därför långa dagar för mig, speciellt eftersom lillen inte går på dagis ännu. Men det betyder bara att jag är ledig varje helg. Jag spenderar dock ändå ofta tid med dem på helgen också då det alltid är kul att följa med på deras förmiddags aktiviteter. Dem har varit väldigt välkomnande och verkligen tagit emot mig på bästa möjliga sätt och två månader in kan jag inte föreställa mig en bättre värdfamilj än denna.

Beskriv området du bor i:
En stor by eller liten stad men min värdfamiljs hus ligger på utkanten vilket gör det väldigt hemtrevlig och mysigt med ”skogen”/nationalparken som dem har bakom sin trädgård. Det bästa är dock att trots att jag får en känsla av att jag bor ute i naturen så har jag ändå nära till allt. 15 min bort kan jag verkligen hitta allt möjligt och även en metro som på 50 min tar mig in till DC.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Dagen börjar 7:45. Vid denna tid har barnen redan varit uppe ett bra tag och har därför redan ätit frukost och är oftast påklädda och redo inför dagen. Så när jag börjar jobba är min uppgift att leka med dem i 45 min. Det är då dags att köra den äldsta till skolan. Nu har jag tre timmar att fördriva med min minsta, under dessa timmar blir det ofta besök på lekplatser, promenader eller andra uteaktiviteter. Kl. 12 hämtar jag sedan den äldsta från skolan igen och vi beger oss hem för att äta lunch, vilket antingen är rester eller något som jag snabbt tillagar.

När jag sedan återigen städat köket brukar det vara dags för nap-time för min minsta och jag och den äldsta har några timmar för oss själva. Mitt i brukar även min äldsta ha 45 min quiet-time där jag får en chans att andas ut och ha lite lugn och ro. När den minsta tillslut vaknar brukar vi ha 1,5 timme på oss att leka och städa lekrummet innan föräldrarna kommer hem vid 5:30. Efter detta har jag slutat jobba men jag brukar alltid stanna kvar för att äta middag med dem och prata om hur dagen har gått. Kvällen brukar sedan spenderas antingen på gymmet, med någon kompis eller i min säng framför en bok eller serier.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har ännu inte anmält mig till någon kurs men har planer på att anmäla mig till en sportkurs som jag har hittat där jag får möjlighet till att prova på en del olika Amerikanska sporter. Sedan har jag även kollat på en mixology och bartending kurs eller en entreprenörskaps kurs.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Även resa är en sak som jag ännu inte har gjort så mycket av. I vecka två åkte jag till Baltimore under en dag och det är den resan jag hitintills har gjort. Dock har jag och en kompis många planer för olika resmål. Som t.ex. planerar vi just nu en resa till Bahamas under vår första semestervecka. Sedan kollar vi även på resor till Mexico samt New Orleans för vår andra semestervecka. Som weekend-trips har jag som önskemål Boston, New York, Charleston.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att så många olika viktiga tankar har slagit mig under den tid jag har varit här. Men även att få ha lärt känna alla dessa underbara människor som denna resan har presenterat mig inför.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Lätt resan hit, att anlända i USA utan en endaste bekant eller något som ansågs vara trygghet för mig. Att lämna allt hemma och nästa börja om på nytt så långt hemifrån.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Oj, att det är så värt att testa. Även om du skulle komma hit och inse att detta inte var något för dig vet du iallafall att AuPair programmet är inget du ska lägga tid på. Jag var en av dem som var så fruktansvärt osäker och var absolut inte säker på om jag verkligen ville göra detta. Men jag är väldigt glad att jag provade, speciellt eftersom det resulterade i ett sådant bra beslut. Men även om jag inte hade gillat detta hade jag fortfarande varit väldigt glad över att jag iallafall gav det en chans. Du kan ju alltid avbryta om det verkligen skulle krisa sig.