Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Res iväg som volontär och kom hem med ett större hjärta!

Våra länder

Vi samarbetar med organisationer på plats i Afrika, Asien och Sydamerika. Vi är alla ideella organisationer som arbetar för att främja global förståelse och interkulturellt lärande och strävar efter att öka global gemenskap och fred genom ungdomsutbyte.

Hur du söker

Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för sorts volontärprojekt du är intresserad av.

När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. En tidigare volontär ringer dig och går igenom hur det fungerar att vara volontär utomlands och diskuterar vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. Här kan du också passa på att ställa alla frågor du har.

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Alla som är intresserad av att engagera sig i ett projekt och kan tänka sig att bo utomlands i en längre period, är välkomna att delta i våra projekt. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att söka som volontär, men du måste dock…

Varför kostar det att resa som volontär?

De projekt och organisationer vi samarbetar med tar gärna emot dig, men har inte råd att betala dig för ditt arbete eller boende. Avgiften inkluderar därför boende, mat, mentor på plats, transporter, stöd till utvalda projekt, samt förberedelsemöte, material och administrativt arbete.

Vad gör en volontär?

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktisk erfarenhet, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor. Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till,…