Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Om programmet

Stiftelsen Skandinaviska Institutet arbetar med volontärprojekt inom områden som utbildning, barn, sjukvård, djur, natur och mänskliga rättigheter. Vi samarbetar med organisationer i Asien, Latinamerika och Afrika.

Volontärprogrammet ger dig möjlighet att delta i lokala projekt utomlands, att få praktiska erfarenheter, att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor. Tanken med volontärarbete är lika mycket att man som volontär ska hjälpa till i landet man kommer till, som att man själv ska lära sig något av sin volontärvistelse.

Som volontär genom oss arbetar du med ett lokalt projekt inom områden som barn, utbildning, djur- och naturvård, hälsa och sjukvård, miljöfrågor och mänskliga rättigheter.

Handläggning av ansökningar sker fortlöpande och du väljer själv hur länge du vill vara borta; mellan 2 och 12 månader beroende på land, projekt och din tid. Det tar alltid ett tag att anpassa sig till den mycket annorlunda miljön och kulturen, samt att känna sig bekväm med arbetet. Därför rekommenderar vi att du stannar minst två månader. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats.

Inom de flesta projekt bor du hos lokala värdfamiljer, vilket ger dig en unik möjlighet att uppleva en annan kultur, vardagen och språket inifrån. Innan och under din vistelse har du support från oss och du har tillgång till ombud eller mentor på plats. Du kommer att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen och volontärer från hela världen, så det blir ett möte med många olika kulturer.

Samarbetsorganisationer
Våra samarbetspartner på plats i Ecuador, Indien, Tanzania och Sydafrika är ideella non-regering organisationer (NGO) som arbeta för att främja global förståelse/interkulturell lärande och att arbeta för gemenskap och fred genom ungdomsutbyte. De stöder volontärprojekt i samarbete med det lokala samhället genom att placera aktiva volontärer från olika länder att delta på de projekt som är intresserade att lära sig, dela och är villiga att arbeta tillsammans för förbättring och förståelse.

Våra partner och koordinatorer på plats undersöker noggrant alla volontärplaceringar och denna personal har lång erfarenhet av att ha arbetat med internationella volontärer. Både förser volontärerna med nödvändig träning och fullt stöd under programtiden eftersom de anser att internationella volontärer fulla av entusiasm, god utbildning och en hel del erfarenheter avsevärt kan bidra till att förbättra livskvalitén för representative projektpartner.

Skicka in en intresseanmälan.

Berätta lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av.