Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

1. Börja med att anmäla ditt intresse på vår hemsida! Berätta gärna lite om dig själv och vad för sorts volontärprojekt du är intresserad av.
Läs gärna igenom informationen på vår hemsida om de olika länderna, kolla vilka volontärprojekt som finns i respektive land och fundera över vad som skulle passa dig bäst.

2. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. En tidigare volontär kommer att ringa dig och gå igenom hur det fungerar att vara volontär utomlands och diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. Här kan du också passa på att ställa alla frågor du har!

3. Om du vill gå vidare med din ansökan efter vårt samtal, kommer vi att kontakta värdlandet för att få se till att det finns plats på det önskade projektet.
Vi placerar alltid dig i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats.

4. Vi återkommer till dig och ger besked angående placeringen. Nu behöver du bekräfta ditt deltagande i programmet till oss.
Vi kommer att maila ett formulär med viktigt information till dig som du behöver fylla i. Vi kommer också att be dig att beställa ett polisregisterutdrag.

5. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype.

6. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften.

7. Du ordnar själv med dina flygbiljetter, visum och eventuell vaccinationer, men vi finns där som stöd och kan ge tips och råd.

Vi rekryterar kontinuerligt volontärer till våra volontärprojekt.

Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa.