Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

1. Börja med att anmäla ditt intresse på vår hemsida! Berätta gärna lite om dig själv och vad för sorts volontärprojekt du är intresserad av.

Läs gärna igenom informationen på vår hemsida om de olika länderna, kolla vilka volontärprojekt som finns i respektive land och fundera över vad som skulle passa dig bäst.

2. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för ett telefonsamtal. Vi gå igenom hur det fungerar att vara volontär utomlands och diskuterar vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. Här kan du också passa på att ställa alla frågor du har!

3. Om du vill gå vidare med din ansökan efter vårt samtal, kommer vi att be dig att fylla i ett ansökningsformulär. Vi påbörjar en matchningsprocess med våra partnerorganisationer i respektive land.

4. Vi återkommer till dig och ger besked om en placering. Vi placerar dig alltid enligt dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt i mån av tillgång och behov på plats.

5. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype.

6. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften.

7. Du ordnar själv med dina flygbiljetter, visum och eventuella vaccinationer, men vi finns där som stöd och kan ge tips och råd.

 

Vi rekryterar kontinuerligt volontärer till våra volontärprojekt.

Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa.