Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Kan jag söka?

Volontärarbete passar dig som vill vara en hjälpande hand där det behövs, och som är redo för personlig utveckling. Programmet ger dig praktisk erfarenhet, chansen att lära dig ett nytt språk och att utveckla förståelse för globala frågor.  Via oss kan du delta i lokala projekt i Asien, Afrika eller Latinamerika.

Kan jag söka? Ja om du…

* Vill engagera dig i ett projekt, är driven och flexibel och kan tänka dig att bo utomlands en period.

* Har fyllt 18 år. Det finns ingen övre åldersgräns. Som pensionär har du gott om tid att resa och framförallt har du massor av livs- och arbetslivserfarenhet, som kan göra stor nytta på något av våra projekt.

* Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att söka som volontär!

Att vara volontär är en underbar upplevelse och man växer som människa, men det är också en utmaning. Många gånger kanske det inte heller blir riktig som man tänkt sig, utan man måste anpassa sig till en helt ny kultur, nytt språk, annorlunda mat, varmt klimat och annat som vi i Sverige inte är vana vid. Därför är det viktigt att du som volontär har ett stort engagemang och en vilja att genomföra projektet, samt att du är redo att anpassa dig till en mycket  annorlunda livssituation. Det är bara du som kan avgöra om du är redo, och vi förlitar oss på att du känner dig själv.

Att leva i Indien, Tanzania, Sydafrika eller Ecuador skiljer sig från livet i Sverige. Resan är inte att jämföra med en traditionell språk- eller turistresa och det krävs mycket personligt engagemang från dig. Om du är väl förberedd gör du en bättre insats och får själv ut det bästa av vistelsen. Vi hjälper dig med allt från stipendier och visuminformation till packningstips!

Skicka in en intresseanmälan.

Berätta lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av.