Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ecuador – Barncenter

CEIPAR är ett center dit barn går innan/efter skolan för att få hjälp med läxor, äta lunch, leka med andra barn samt få annat stöd som de kan tänkas behöva (finns bland annat en psykolog på plats på fredagar). Alla som jobbar på CEIPAR, mestadels kvinnor, fungerar som fastrar/mostrar (på spanska ”tia”) till barnen. Under förmiddagarna är cirka 50 barn på centret och på eftermiddagarna anländer cirka 150 barn. Volontären hjälper till med läxor, aktiviteter som bingospel, träning inför en dansföreställning, sport. Uppgifterna i volontärprojektet är inte strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod brukar det inte vara några problem.

Dina uppgifter kan vara:
• Leka med barnen.
• Hjälpa till med pedagogiska aktiviteter, till exempel måla, dansa eller spela teater.
• Hjälpa till med läxläsning.
• Undervisa i engelska.
• Hjälpa till med allmänna göromål på daghemmet.

Förkunskaper:
Grundläggande engelska och spanska. Om du inte än kan spanska startar du med en intensivkurs i spanska.

Boende och mat
I Quito bor volontären från början i en värdfamilj vilket ger dig en unik möjlighet att på nära håll uppleva den ecuadorianska kulturen samt att ytterligare fördjupa dina kunskaper i det spanska språket. Värdfamiljen kan också vara en ensamstående mamma eller en äldre dam. Måltider serveras 3 gånger per dag, frukost, lunch och middag. De flesta värdfamiljerna bor i norra delen av centret/turistområdet. Det är oftast gångavstånd till språkskolan men volontären behöver oftast ta en buss till projektet beroende på var projektet ligger.

Projektstart
Projektet börjar med en orienteringsdag i Quito. Orienteringsdagarna hålls varje söndag i månaden. Det går även bra att anlända tidigare, du bor då i värdfamilj som vanligt, men dina språkstudier eller projekt startar först på måndagen efter orienteringsdagen. Deltagare som redan har tillräckliga språkkunskaper kan börja med projektet efter en orienteringsdag i Quito.
Projektarbetet varar minst tre veckor. Du är dock väldigt välkommen att stanna längre, då det innebär att du hinner få en inblick i och kunskap om arbetet och på så sätt kan få ut det mesta av det. Det ar möjligt att förlänga vistelsen på plats i Ecuador.

Språkkurs
Om du inte än kan spanska startar du med en två/tre veckor lång intensivkurs i spanska, där varje elev har en enskild spansklärare (3 timmar/dag). Deltagare utan förkunskaper brukar efter dessa två/tre veckor tillgodogöra sig tillräckliga språkkunskaper för att på spanska kunna kommunicera med sin värdfamilj samt kolleger i projektet.

Kostnader
4 veckor 11.000 kr
5 veckor
6 veckor
7 veckor
8 veckor
12.000 kr
13.500 kr
15.000 kr
16.500 kr
9 veckor
10 veckor
11 veckor
12 veckor
17.800 kr
19.000 kr
20.300 kr
21.500 kr

Programkostnaden inkluderar:
• Orienteringsmöte i Sverige.
• Personlig hämtning på flygplatsen i Quito.
• Orienteringsdag på plats.
• Boende & mat i värdfamilj.
• Intyg.

Språkkurs påbyggnad:
15 h 1600 kr
30 h 3000 kr
45 h 4500 kr

Ansökan
Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa. Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. Du har möjlighet att ställa frågor och att diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. När du blir antagen till programmet och vill gå vidare, kontaktar vi värdlandet för att få bekräftat önskat projekt och utresedatum. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Du bekräftar ditt deltagande i programmet till oss. Vi ber dig att fylla i ett formulär med viktigt information inför resan. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften. När du har ordnat allt med flygbiljetter, vaccinationer och visum så är det bara att åka.

Läs mer om Volontärprogram i Ecuador här.