Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ecuador – skola

På skolan i San Clemente går barn som bor uppe i bergen och som oftast måste gå mellan 1-2 timmar för att komma dit. Skolan har inte de  bästa resurserna och volontären måste ofta improvisera för att sammanställa undervisningsmaterial av enklare sort. Det är bra att fokusera på att motivera barnen och ungdomarna att kommunicera. Skolan har ett stort fält för jordbruk bakom fastigheten för egen bruk. Volontären kan engagera sig enligt ovan samt med jordbruk och djurhållning i samhället. I San Clemente bor du med Galo, Viktoria och deras son Lenin. Galo är lärare på skolan och Viktoria tar hand om jordbruket, djuren, samt hushållet.

Förkunskaper
Grundläggande engelska och spanska.
Erfarenhet av undervisning och gruppverksamhet kan underlätta arbetet, men är inget krav.

Proje
ktstart
Projektet börjar med en orienteringsdag i Quito. Orienteringsdagarna hålls varje söndag i månaden. Det går även bra att anlända tidigare, du bor då i värdfamilj som vanligt, men dina språkstudier eller projekt startar först på måndagen efter orienteringsdagen. Deltagare som redan har tillräckliga språkkunskaper kan börja med projektet efter en orienteringsdag i Quito.
Projektarbetet varar minst tre veckor. Du är dock väldigt välkommen att stanna längre, då det innebär att du hinner få en inblick i och kunskap om arbetet och på så sätt kan få ut det mesta av det. Det ar möjligt att förlänga vistelsen på plats i Ecuador.

Barnen har skollov juni – augusti, samt under jul.

Språkkurs
Om du inte än kan spanska startar du med en två/tre veckor lång intensivkurs i spanska, där varje elev har en enskild spansklärare (3 timmar/dag). Deltagare utan förkunskaper brukar efter dessa två/tre veckor tillgodogöra sig tillräckliga språkkunskaper för att på spanska kunna kommunicera med sin värdfamilj samt kolleger i projektet.

Kostnader
4 veckor 11.000 kr
5 veckor
6 veckor
7 veckor
8 veckor
12.000 kr
13.500 kr
15.000 kr
16.500 kr
9 veckor
10 veckor
11 veckor
12 veckor
17.800 kr
19.000 kr
20.300 kr
21.500 kr

Programkostnaden inkluderar:
• Orienteringsmöte i Sverige.
• Personlig hämtning på flygplatsen i Quito.
• Orienteringsdag på plats.
• Boende & mat i värdfamilj.
• Intyg.

Språkkurs påbyggnad:
15 h 1600 kr
30 h 3000 kr
45 h 4500 kr

Ansökan
Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa. Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. Du har möjlighet att ställa frågor och att diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. När du blir antagen till programmet och vill gå vidare, kontaktar vi värdlandet för att få bekräftat önskat projekt och utresedatum. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Du bekräftar ditt deltagande i programmet till oss. Vi ber dig att fylla i ett formulär med viktigt information inför resan. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften. När du har ordnat allt med flygbiljetter, vaccinationer och visum så är det bara att åka.

Läs mer om Volontärprogram i Ecuador här.