Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Galapagos – ekoturism

Naturcentret ”Campo Duro” ligger på höglandet på ön Isabela. Här arbetar man med uppfödning och skötsel av sköldpaddor, samt ekologiskt jordbruk och turistinformation. Det finns ett tältområde, en fruktträdgård, två restauranger, ett stort hägn för sköldpaddorna och en massa olika små attraktioner och rolig arkitektur för barn. Det finns även många djur som katter, hönor, ankor och en massa olika vilda fåglar. Olga och Alfredo driver ett hostel och en restaurang för turister och den lokala befolkningen. De erbjuder logi och mat, samt möjligheten att få uppleva otroliga djur, vacker natur och en väldigt speciell miljö. Volontären engagerar sig i det praktiska arbetet och i den dagliga verksamheten på centret.

Volontärens uppgifter kan vara:
• att hjälpa till med uppfödning och skötsel av sköldpaddor (12 stycken)
• att rensa bort oönskade växter samt även röja växter, sten och fallna träd för att förbereda en ny hage
• att informera och guida besökare
• att översätta informationen till engelska
• att sammanställa informationsbroschyrer på spanska och engelska
• att utveckla informationsskyltar i parken
• att bidra med idéer för marknadsföringen
• att utveckla hemsidan

Förkunskaper
Grundläggande engelska och spanska.

Boende och mat
I Quito bor du hos en ecuadoriansk värdfamilj vilket ger dig en unik möjlighet att på nära håll uppleva den ecuadorianska kulturen samt att ytterligare fördjupa dina kunskaper i det spanska språket. Måltider serveras 3 gånger per dag, frukost, På Galapagosöarna bor du i ett litet, familjärt hostel i fiskebyn Puerto Villamil där många nu för tiden försörjer sig på turismen. Du tar bussen upp till höglandet varje morgon. Lunch serveras på Campo Duro.

Projektstart
Projektet börjar med en orienteringsdag i Quito. Orienteringsdagarna hålls varje söndag i månaden. Det går även bra att anlända tidigare, du bor då i värdfamilj som vanligt, men dina språkstudier eller projekt startar först på måndagen efter orienteringsdagen. Deltagare som redan har tillräckliga språkkunskaper kan börja med projektet efter en orienteringsdag i Quito.
Projektarbetet varar minst två veckor. Du är dock väldigt välkommen att stanna längre, då det innebär att du hinner få en inblick i och kunskap om arbetet och på så sätt kan få ut det mesta av det. Det ar möjligt att förlänga vistelsen på plats i Ecuador.

Språkkurs
Om du inte än kan spanska startar du med en två/tre veckor lång intensivkurs i spanska, där varje elev har en enskild spansklärare (3 timmar/dag). Deltagare utan förkunskaper brukar efter dessa två/tre veckor tillgodogöra sig tillräckliga språkkunskaper för att på spanska kunna kommunicera med sin värdfamilj samt kolleger i projektet.

Kostnader Galapagos
2 veckor 10500 kr
3 veckor 13000 kr

Programkostnaden inkluderar:
• Orienteringsmöte i Sverige.
• Personlig hämtning på flygplatsen i Quito.
• Orienteringsdag på plats.
• Boende & mat i värdfamilj.
• Intyg.

Ansökan
Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa. Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. Du har möjlighet att ställa frågor och att diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. När du blir antagen till programmet och vill gå vidare, kontaktar vi värdlandet för att få bekräftat önskat projekt och utresedatum. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Du bekräftar ditt deltagande i programmet till oss. Vi ber dig att fylla i ett formulär med viktigt information inför resan. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften. När du har ordnat allt med flygbiljetter, vaccinationer och visum så är det bara att åka.

Läs mer om Volontärprogram i Ecuador här.