Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Indien – ekologisk jordbruk

Volontären hjälper organisationer och bondekollektiv som arbetar med jordbruk, trädgårdsarbete, informationsspridning om ekologisk jordbruk, miljöproblem och hållbart matproduktion. Aktiviteter kan vara att förbereda jorden för plantering, plantera jordbruksprodukter, gödsla, rensa ogräs eller skörda grönsakerna och frukten. En del organisationer har även som mål att lära ut, utbilda och informera lokalbefolkningen om ekologi och miljöproblem kopplat framförallt till mat.

Förkunskaper:
Grundläggande engelska.
Det är oftast rätt hårt fysiskt arbete!

För att volontärarbeta i ett land med en kultur som är olik vår, ställs krav på att du är bl.a. stresstålig, ansvarsfull, flexibel och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att volontären har ett stort engagemang och en vilja att genomföra projektet, samt är redo att anpassa sig till en ny och helt annan livssituation.

Projektstart
Projektet börjar varje första måndag i månaden. När du anländer som volontär till Indien, startar du din volontärvistelse med en orienteringsvecka i Kundapur eller Bangalore beroende på projektets plats. Under orienteringsveckan går ni igenom projektet du ska arbeta med, den indiska kulturen, säkerhetsfrågor samt grunderna i det lokala språket Kannada eller Tamil. Samtidigt knyter du kontakter med volontärer från andra länder som precis som du arbetar i olika projekt.

Efter orienteringsveckan reser du vidare till ditt volontärprojekt. Varje volontär tilldelas en indisk samordnare som stöder dem i deras projekt, gör veckouppföljningar samt ordnar månadsmöten där man tillsammans med andra volontärer diskuterar och utvärderar arbetet med projektet. Månadsmötena ger möjligheter att återkoppla till andra volontärer, projekt samt möjligheter att bygga nätverk på plats och inte minst, få tips och råd från andra projekt.

Boende och mat
Volontärerna bor oftast i ett gemensamt hus. Det är vanligt att man delar rum med andra volontärer. Måltider serveras 3 gånger per dag, frukost, lunch och middag och maten kommer främst att vara vegetarisk.

Kostnader
2 månader 12000 kr
3 månader 15800 kr
4 månader 19500 kr
5 månader 23400 kr
6 månader 27500 kr

Programkostnaden inkluderar:
• Orienteringsmöte i Sverige.
• Flygplatshämtningen.
• Orienteringsvecka på plats.
• Boende & mat i värdfamilj eller på projekt.
• Uppföljningsmöte på plats en gång per månad.
• Intyg.

Ej inkluderat:
• flyg
• visum
• försäkring
• ev vaccinationer

Ansökan
Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa. Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. Du har möjlighet att ställa frågor och att diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. När du blir antagen till programmet och vill gå vidare, kontaktar vi värdlandet för att få bekräftat önskat projekt och utresedatum. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Du bekräftar ditt deltagande i programmet till oss. Vi ber dig att fylla i ett formulär med viktigt information inför resan. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype. Två veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften. När du har ordnat allt med flygbiljetter, vaccinationer och visum så är det bara att åka.

Läs mer om Volontärprogram i Indien här.