Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Tanzania – förskola

Förskolan ”Mother’s Mercy Children’s Centre” som är skolan för 65 barn i åldern 2-7 år ligger i Arusha. Volontärerna engagerar sig i lek och aktiviteter med barn, samt de dagliga rutinerna på skolan som t.ex. städning, diskning, matlagning. Volontärerna undervisar barnen i grundläggande ord och fraser på engelska, på ett roligt och lekfullt sätt.

Exempel på uppgifter kan vara:

  • Enklare undervisning i engelska och matte
  • Leka med  barnen och organisera spel och aktiviteter
  • Anordna aktiviteter såväl inne som ute
  • Hjälpa till med matlagning, att städa, diska och tvätta

Projektstart
Projektets start är flexibel. Vistelserna varar minst två månader. Du är dock väldigt välkommen att stanna längre, då det innebär att du hinner få en inblick i och kunskap om arbetet och på så sätt kan få ut det mesta av det.

Boende
Under din tid i Tanzania kommer du bo i ett volontärhus i Arusha tillsammans med andra volontärer från andra länder som bl a Nederländerna, Norge, Australien, USA och Tyskland. Du kommer att dela rum tillsammans med en annan volontär av samma kön. Rummet har egen toalett och badrum. Om du gärna vill bo i ett enkelrum kan du boka det mot en extrakostnad. Totalt kan 20 volontärer bor i huset och de delar ett rymligt och fullt utrustat kök, samt ett stort vardagsrum med matsalsområde.Frukost och middag tillagas av köksmästaren Aunt Mishi och serveras måndag till fredag. Det är inget problem att ta hänsyn till dieter eller allergier. Meddela det bara i ansökan. Under helgen ansvarar volontärerna själva för sina måltider. Det är möjligt att förvara egna livsmedel i köket, i sitt eget skåp, och man har full tillgång till köket. Det finns en stor trädgård för avkoppling och ett speciellt område för att kunna tvätta sina kläder. Volontären har tillgång till varmt vatten i duschen, sängkläder och wifi. Handdukar och moskitnät måste tas med själv. Du kan låsa in dina värdesaker i ett litet skåp på rummet och hela boendekomplexet är bemannad med vaktpersonalen 24 timmar/dygn. Bredvid huset finns det ett kultur- och fritidscenter där volontärer kan delta i swahili- och danskurser.

Kostnader
4 veckor 12000 kr
6 veckor 14500 kr
8 veckor 17800 kr
10 veckor 20400 kr
12 veckor 23000 kr

En avgift för handledning på 50,- usd tillkommer. Avgiften betalas kontant på plats till Giving Hope Foundation.
Om volontären följer med på workshop-resa till landsbygd kan kostnader för transport och översättare på 25,- usd/resa tillkomma. Betalas kontant på plats till Giving Hope.

Du väljer själv hur många veckor du vill vara på plats, men vistelsen är på upp till 12 månader.

Programkostnaden inkluderar:
• Orienteringsmöte i Sverige.
• Personlig hämtning på flygplatsen.
• Orienteringsdagar på plats.
• Boende på volontärhus
• Frukost och middag måndag till fredag.
• Swahili språkundervisning 2 timmar/vecka
• Intyg.

Ej inkluderat:
• flyg
• visum och arbetstillstånd
• försäkring
• ev vaccinationer

Ansökan
Vi rekommenderar att man kontaktar oss runt två-tre månader innan tänkt avresa. Anmäl ditt intresse på vår hemsida. Berätta gärna lite om dig själv, dina intressen och vad för slags volontärprojekt du är intresserad av. När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig för en intervju. Du har möjlighet att ställa frågor och att diskutera vilket projekt/land som skulle kunna passa dig. När du blir antagen till programmet och vill gå vidare, kontaktar vi värdlandet för att få bekräftat önskat projekt och utresedatum. Placeringen sker alltid i överenskommelse med dina intressen, din kompetens och erfarenhet, samt tillgång och behovet på plats. Du bekräftar ditt deltagande i programmet till oss. Vi ber dig att fylla i ett formulär med viktigt information inför resan. En månad innan avresa blir du inbjuden till ett obligatoriskt förberedelsemöte via skype. Fyra veckor innan avresa är det dags att betala deltagaravgiften. När du har ordnat allt med flygbiljetter, vaccinationer och visum så är det bara att åka.

Läs mer om Volontärprogram i Tanzania här.